tiistai 19. lokakuuta 2010

Puoliväli häämöttää

Hassua ajatella, että ihan kohta on jo vaihto puolessavälissä. Jouluunkin on enää about kaksi kuukautta! Mutta olihan se koko ajan tiedossa ettei tämä vaihtosyksy mikään hurjan pitkä ole. Kauheasti on kuitenkin jo näinäkin viikkoina ehtinyt tekemään ja kokemaan, ja vielä on paljon edessä :) Ajankulun huomaa oikeastaan parhaiten siitä, että nyt alkaa jo oikeasti olla vähän ikävä jotain juttuja ja monia ihmisiä Suomessa, mutta en aio antaa koti-ikävälle liikaa periksi :D Onneksi täällä riittää kaikkea kivaa puuhaa pitämään sen varsin tehokkaasti loitolla.

Viime viikonloppu vierähti taas International Societyn viikonloppureissulla, tällä kertaa kohteena oli Isle of Skye. Ajeltiin kyseiselle saarelle Highlands-alueen läpi, ja täytyy sanoa että skottikukkulat on kyllä aika upeita! Valitettavasti vuorten mahtavuus ei oikein kameralle tallentunut kauhean hyvin, vaikka lauantaina aurinkoinen ilma olikin, nämä maisemat on selvästi sellaisia jotka pitää kokea itse paikan päällä. Itse Isle of Skyeta kierreltiin enemmän sunnuntaina, jolloin oli harmillisesti sateinen aamu (mikä aina tekee maisemista vähemmän edustavat ja enemmän sumuiset), mutta hienoa saarta oli nähdä silti. Iltapäiväksi säät paranivat ja silloin saimme tutustua Loch Nessin kuuluisiin rantoihin (en edes yritä heittää mitään monsteriläppää) ja Invernessin kaupunkiin, molemmat oikein viehättäviä. Nyt on ainakin kaikki tärkeimmät must see -skottikohteet nähty :)

En ole tainnut vielä kertoa, miten olen jatkanut tanssiharrastusta täällä. Yliopistolla on tanssiyhdistys nimeltä Glasgow University Dance Company, joka järkkää koreografiatunteja vaikka kuinka monen eri tanssityylin alla. Lukukauden aluksi oli kaikille avoin Taster Session, jossa esiteltiin lyhyesti jokainen tunti ja koreografi, ja kerättiin ihmisiltä viisi lempparikoreografiaa, joihin haluaisi osallistua. Näiden perusteella sitten jokainen pääsi kolmeen-neljään ryhmään mukaan. Harkkoja yhdellä koreografialla on aina kerran viikossa. Itse olen nyt käynyt pari kertaa nykytanssiryhmässä, bollywoodryhmässä ja ehkä mielenkiintoisimpana highlands-tanssityylin ryhmässä. Highlands on siis skotlantilainen tanssityyli, jossa hypitään paljon ja joka keskittyy muutenkin jalkojen liikkeeisiin suurimmaksi osaksi, se on yllättävän vaikeaa! Aika hyvän kuvan saa esimerkiksi tästä videosta: http://www.youtube.com/watch?v=_A9PEuSimL8&feature=related

Olen muuten yrittänyt täällä seurata Suomen uutisia ja tapahtumia, mutta jotenkin asioista tulee erilainen fiilis kun ne eivät koske välittömästi omaa arkea. Tällä hetkellä suurin osa tkk-mailiboksiin tulevista maileista on lähinnä spammia asioista joihin en pysty osallistumaan. Kaikki juorut ja facebookin ja hs.fi:n takana tapahtuvat asiat jäävät myös kuulematta :/ On kummallista seurata esimerkiksi Athenen tapahtumia sivusta käsin tietämättä oikeasti että mitä siellä tapahtuu. Välillä on myös vähän teknisiä ongelmia: olen nyt aika monena päivänä yrittänyt asuntolan surkean nettiyhteyden yli katsoa Yle Areenasta kohuttua Homoilta-videota, mutta olen päässyt vain puoleenväliin ja sinnekin asti vain kovasti pätkivänä videona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti