maanantai 4. lokakuuta 2010

Trip to Aberdeen

Kotiuduin eilen illalla Aberdeenin viikonloppureissulta, jonka International Society järjesti jäsenilleen huokeaan 50 punnan hintaan. Tähän summaan sisältyi kuljetukset ja pysähdykset matkan varrella Dundeessa, Stoneheavenissa, Perthissa ja Stirlingissa, yöpyminen hostellissa, päivällinen, aamiainen, bileet hostellissa&jatkot baarissa sekä tietysti paljon uusia tuttavuksia ja hienoja kokemuksia! Nämä ISocin järkkäämät viikonloppuretket ovat ihan käsittämättömän suosittuja, lipunmyyntitilaisuuksiin on pakko mennä pari tuntia etukäteen jonottamaan mikäli haluaa saada lipun ostettua, eikä ihme, sillä reissut ovat todella halpoja verrattuna kaikkeen sisältöön jonka sillä hinnalla saa.

Bussi starttasi lauantaiaamuna kello 9 yliopiston pääportilta, ja suuntasimme kohti Dundeeta, joka on pieni kaupunki Skotlannin koillisrannikolla, matkalla sinne katsastimme yhden Skotlannin kuuluisimmista silloista (Forth Rail Bridge), joka legomaisen olemuksensa ansiosta toi mieleen lähinnä jonkin tietokonepelin kultaiselta kasikytluvulta. Dundeen pysähdys oli lyhyt, ja lähinnä ehdimme nähdä kaupungista paikallisen Starbucksin ja Subwayn. Seuraava pysähdys Stoneheavenissa oli sen sijaan antoisampi, bussi vei meidät meren rannalla sijaitsevalle korkealle jyrkänteelle, jolla oli jonkin varmaan-joskus-kauan-sitten-erittäin-tärkeän-ja-mahtavan linnan rauniot. Maisemat kuohuvine vaahtopäineen ja vehreine nurmikenttineen olivat aivan käsittämättömän upeita, juuri tällaisten paikkojen takia Skotlantiin tullaan vaihtoon (tsekkaa kuvat sivupalkin kuvalinkin takana!).

Seuraavaksi siirryimme reissun pääkohteeseen Aberdeeniin, jossa majoituimme erittäin kodikkaaseen ja mukavaan hostelliin ennen keskustaan siirtymistä. Jos muuten täytyy kuvata Aberdeenia yhdellä sanalla, se on "harmaa". Joka ikinen talo Aberdeenissa on samaa vaaleanharmaata sävyä, en tiedä onko siellä värit lailla kielletty vai miksi näin. Muuten arkkitehtuuri oli kyllä ihan hauskannäköistä.

Keskustassa asiaankuuluvasti tarkastimme paikallisen Starbucksin vilkaisuamme ensin hieman merenrantaa ja pääkatua. Kiertelimme myös kansainvälisyysteemaisilla markkinoilla, siellä oli vieri vieressä kojuja joilla myytiin eri maiden tyypillisiä herkkuja ja tuotteita. Hollantilaiset hamstrasivat innoissaan keksejä ja muuta vastaavaa oman maansa kojulta. Myös Suomen koju löytyi, mutta valitettavasti tarjonta oli varsin villapaita- ja turistikrääsäpainotteista, joskin ylihintaisia Lapin Kulta- ja Karhutölkkejä oli myös myynnissä. Illalla, ennen klubille siirtymistä, pelailimme hostellissa Trivial Pursuitia, joka sattui olemaan vuoden 1983 Genius-painos! Hieman oli painoksesta johuten vaikeita kysymyksiä, ja yhteen peliin vierähtikin lähemmäs kolme tuntia :D

Sunnuntaina vuorossa oli lisää Aberdeenin kiertelyä (vanha kaupunki yliopistoineen ja lisää harmaata keskustaa), sekä pikainen lounasvierailu pikkukaupunki Perthiin. Perthissä olisi ollut kiva kierrellä vähän pitempäänkin, kaupunki oli varsin nätin ja idyllisen oloinen, mutta ehdimme jälleen lähinnä etsiä hyvän kahvilan ja lounastaa siellä, kunnes piti jo palata bussille. Viimeisenä paluumatkalla käväisimme katsastamassa Stirlingin Wilhelm Wallace -monumenttia lähietäisyydeltä, ihan kiva tornihan se edelleen oli läheltäkin nähtynä (pari viikkoa sitten tosiaan ihailin sitä kauempaa Stirlingin linnasta käsin).

Reissu oli todellakin hintansa väärti, oli todella hauskaa ja säätkin suosivat tällä kertaa melkein koko ajan! Bussin ikkunasta näki todella paljon Koillis-Skotlannin kuvankaunista maaseutua, ja monta monta lammasta ja lehmää. Oli myös kiva tavata taas monia uusia tyyppejä, uusia tuttavuuksia tuli tällä kertaa ainakin Ranskasta, Australiasta, Uudesta-Seelannista, USAsta, Kanadasta, Saksasta ja Suomesta. Laitan tosiaan tuonne kuvasivulle muutamia kuvia katseltavaksi heti kun vain saan kuvien latauksen toimimaan tämän hitaan nettiyhteyden yli. Nyt odottamaan innolla parin viikon päästä toteutuvaa viikonloppumatkaa Isle of Skyelle, joka toimii samalla konseptilla ja on toivottavasti yhtä kiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti