keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Ostoskorivertailu ja eka koulupäivä

Viime viikonloppu vierähti Bulgariassa BEST-organisaation MoréJAM-tapahtumassa, ja täytyy sanoa että ensimmäisten syysmyrskyjen jälkeen Kitenin lähemmäs 30 astetta, hiekkaranta ja turkoosi meri tuntuivat aika kivoilta. Oli myös tosi kivaa nähdä kaikkia ihmisiä, joita viimeksi näki Sloveniassa heinäkuussa, mutta piti sieltä sitten kuitenkin tulla takaisin tänne ryhdistäytymään ja aloittamaan se varsinainen vaihto-opiskelu.

Ensimmäiset luennot ovat nyt takanapäin, ja taso vaikuttaa varsin samanlaiselta kuin TKK:llakin, eli vaihtelevalta. Jotkut luennoivat hyvin, toiset eivät. Täytyy vähän hehkuttaa, että paras luennoitsija tähän mennessä on itsellenikin tutun Organizational Behaviour -kirjan (Työpsykologian ja johtamisen perusteet -kurssin kirja) kirjoittaja Andrzej Huczynski, joka vetää vastaavaa kurssia täällä päässä mutta aika paljon paremmalla englannilla :D Tykkään myös kurssin How Computing Science Affects Your World -kurssin tädistä, joka vetää pienryhmäluentoja paljain jaloin ja opettelee kaikkien nimet ulkoa.

Tähän mennessä on jo ehtinyt tehdä varsin kattavaa kartoitusta paikallisten ruokakauppojen varusteluun ja asioihin jotka puuttuvat ja joita puolestaan ei löydy Suomesta. Näinkin pian on jo ehtinyt tulla ikävä seuraavia tuotteita:
- Kunnon leipä (yllätysyllätys!). Britit tuntuvat rakastavan tätä voileipä- ja toastkulttuuria minkä vuoksi suurin osa kaupassa myytävästä leivästä on valtavankokoisia höttöpaahtoleipäpaketteja. Joskus saattaa vähän olla jotain muutakin viljaa sotkettu sekaan mutta eipä se ihan vielä riitä suomalaisen leivän kuitutasoon tottuneelle.
- Normaali juusto. Skottiruokakaupan juustohyllystä löytyy lähinnä cheddaria eri kypsyysasteisena. Joku yksittäinen edam saattaa löytyä, mutta itse kaipaisin enemmän valikoimaa.
- Täysksylitolipurkka. Tähän mennessä olen löytänyt yhden purkan jossa ylipäänsä on ksylitolia, eikä siinäkään tarpeeksi.
- Soijarouhe, joka Suomessa on about tärkein proteiininlähde mulle. Itse asiassa onnistuin pitkällisen etsinnän jälkeen löytämään tätä yhdestä luontaistuotekaupasta keskustasta, mutta olisi kiva saada sitä myös vähän helpommin normikaupasta.

Tähän väliin täytyy huomauttaa, että mikään näistä jutuista mitä ei kaupasta löydy ei oikeasti aiheuta ongelmaa, olen tietenkin korvannut ne muilla jutuilla mitä täältä saa. Sitten positiivisten juttujen lista:
- Uudet tuotteet ylipäänsä. Itse olen juuri sellainen ihminen joka haluaa kokeilla kaikkia uutuustuotteita heti, joten hyllykaupalla uusia tuotteita on mulle aarreaitta ja haluaisin ehtiä kokeilemaan kaikkea :D
- Pienet sipsipussit. Täällä myydään hyvin paljon sellaisia ihan pieniä sipsipusseja, joissa määrä on sen kokoinen että sellaisen voi melko hyvällä omallatunnolla ostaakin. Makuvalikoima on myös ihan käsittämätön, ja näistä löytyy myös niitä "täysviljaisia" ja terveellisempiäkin vaihtoehtoja, toisin kuin leivässä.
- Viinit ruokakaupassa. Helpottaa vaan elämää suuresti jos pitää vaikka viini- ja juustoiltaa että kaiken saa samasta paikasta.
- Hintataso. Tämä yllätti mut positiivisesti. Johtunee punnan ja euron meille suotuisasta kurssista tällä hetkellä mutta suurin osa asioista on kaupassa jonkin verran halvempia kuin Suomessa. Hedelmät ja vihannekset ovat tosin täälläkin harmillisen kalliita, pitäisi ehkä muuttaa jonnekin tropiikkiin seuraavaksi että voisin syödä niitä niin paljon kuin haluaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti